Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki schabu zatopione w bardzo aksamitnym i wyrazistym sosie. Dodatek kminku, ziela angielskiego i liścia laurowego dodał wyrazistości, a nuta musztardy dopełniła całą głębię smaku. Idealnie pasuje do dania kasza gryczana i wyrazisty dodatek, np.sałatka z ogórka kiszonego
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Obraną cebulę kroimy dowolnie, mogą to być piórka lub kostka. W szerokim rondlu rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy cebulkę. Dodajemy kminek, ziele angielskie i liście laurowe.
Mięso kroimy na plastry, rozbijamy lekko, obsmażamy krótko z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy od razu do rondla z cebulą. Do patelni na której smażyliśmy mięso, wlewamy gorącą, przegotowaną wodę. Chwilę zagotowujemy, aby wydobyć z patelni smak smażonego mięsa, po czym podlewamy nią cebulę z mięsem w rondlu. Posypujemy mięso jarzynką. Dusimy pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu ok. 50 minut, aż do miękkości mięsa
Miękkie mięso wyciągamy z sosu na talerz, przykrywamy, aby nie wystygło. Do sosu dodajemy musztardę, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, po czym miksujemy w blenderze kielichowym na gładki krem. Wylewamy sos ponownie do rondla, układamy na nim mięso i podgrzewamy przed podaniem.