Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY I SMACZNY STAROHOLENDERSKI PRZEPIS NA KRÓLIKA. TAKIEGO MOŻNA ZJEŚĆ TYLKO W HOLANDII LUB PRZYRZĄDZAJĄC ZGODNIE Z MOIM PRZEPISEM. PALCE LIZAĆ !!!!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6197
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6197
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Królik wypatroszyć, pokroić na cztery części i włożyć na trzy dni do lodówki. Po upływie tego czasu, wyjąc mięso, osolić, popieprzyć i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Ugotować. Pozostawić wywar z królika. Osuszone i ugotowane kawałki oprószyć mąka. Fryturę rozgrzać w rondlu i smażyć ćwiartki królików, aż staną się jasnobrązowe. Wyjąć mięso na ogniotrwały półmisek, na każdym kawałku ulokować krązek masła, obłożyć ugotowanymi ziemniakami i wstawić na 10 minut do piekarnika. Z wywaru przygotować sos z zieloną pietruszką i natką selera. Po zapiekaniu polać ziemniaki i królika sosem.Podawać z zieloną fasolka szparagową.