Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który może być dodatkiem do wędlin, różnego rodzaju mięs lub może być samodzielnym smacznym daniem.
nóż, sitko, garnek , głębsza patelnia,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Ryz ugotować według opisu na opakowaniu. Szynkę drobno pokroić. Na głębszej patelni roztopić smalec i podsmażyć około minuty imbir i czosnek. Następnie wbić jajka wymieszać smażyć kolejna minutę. Dodać odcedzony na sitku ugotowany ryż i pokrojoną szynkę, smażyć kolejne 3 minuty, dodać sól i sos sojowy wymieszać i smażyć kolejne 2 - 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać połowę szczypiorku delikatnie przemieszać. Po wyłożeniu na półmisek posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego.
Ryż gotowy do podania.