Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śniadanie po angielsku"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Składniki
Boczek pokrój w paseczki, a następnie podsmaż go razem z białymi kiełbaskami na niewielkiej ilości oleju. Na bardzo małym ogniu podgrzej fasolkę.
Rozgrzej piekarnik. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kromki chleba (jeśli wolisz, możesz użyć tostera zamiast piekarnika).
Na drugiej patelni rozgrzej olej, wybijaj jajka i smaż do momentu, gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.
Na talerzu układaj po kilka łyżek fasolki, jajko sadzone, odrobinę boczku, kiełbaskę i kromkę chleba z masłem. Dekoruj natką pietruszki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień