Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron dla zabieganych
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Pomidorki kroimy na pół, a czosnek drobno szatkujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (powinien być al dente).
Rozgrzewamy oliwę na patelni na średnim ogniu, po nagrzaniu wrzucamy czosnek
Po lekkim zarumienieniu się czosnku dodajemy pomidory.
Kiedy pomidory zaczną rozmiękać dodajemy odrobinę wody z makaronu i szpinak
Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem
Wszystko posypujemy parmezanem