Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti carbonara"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę i wrzuć go na rozgrzaną patelnię. Podsmaż na małym ogniu przez kilka minut, aż ładnie się zarumieni. Następnie dodaj starty czosnek oraz pokrojoną cebulę. Całość smaż jeszcze przez kilkanaście sekund i odstaw.
Jajka sparz wrzątkiem i wbij je do głębokiej miski. Dopraw solą i roztrzep widelcem. Następnie wlej śmietanę i wsyp parmezan. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Sos odstaw w ciepłe miejsce.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelnię z boczkiem wlej masę śmietanowo--jajeczną. Połącz ją z makaronem i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo