Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków, a całości dopełnił łosoś z patelni grillowej. Przepyszny obiad w mniej niż pół godziny. Łapcie przepis na trzy porcje:
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, następnie drobno pokroić. Czosnek, cebulę i chili również drobno pokroić, a zieleninę posiekać. Cukinie umyć, obciąć końcówki i przepuścić przez temperówkę do warzyw (bez obierania skórek).
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, cebulę i chili, chwilę smażyć, dodać pomidory, dalej chwilę smażyć aż smaki się połączą, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać cukinie i wymieszać je delikatnie z powstałym sosem. Cukinie smażyć cały czas mieszając, trwa to kilka minut (nie więcej, bo zaczną puszczać soki). Na koniec dodać zieleninę i wymieszać z resztą. Można jeszcze całość doprawić. Spaghetti z cukinii to bardzo aromatyczne danie z niewielką ilością kalorii :-) Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i mocno skropić sokiem z cytryny. Odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię grillową z niewielką ilością tłuszczu. Rybę smażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!