Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pomidorami koktajlowymi, marynowanymi sardynkami i kaparami. Obiad w kilka minut...
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 64
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 360
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 64
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 360
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
W międzyczasie czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i pomidory, posolić, smażyć przez 5-6 minut, aż pomidory lekko zmiękną.
Makaron odcedzić, przełożyć na patelnię wraz z chochlą wody z gotowania. Dodać kapary, skórkę cytrynową i sardynki.
Makaron nakładać na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem.