Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go podgrzać w piekarniku kolejnego dnia.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Cielęcinę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij dłonią albo delikatnie z pomocą tłuczka, przykrywając mięso torebką foliową, na cienki kawałek. Każdy plaster z jednej i z drugiej strony dopraw solą i pieprzem.
W jednej misce roztrzep jajka. Do drugiej miski wsyp mąkę pszenną. W trzecim naczyniu umieść bułkę tartą.
Każdy plaster cielęciny najpierw zamocz w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Rozgrzej mocno tłuszcz na patelni. Smaż z jednej i z drugiej strony na złoty kolor. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.