Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej smakuje świeżo usmażony, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go podgrzać w piekarniku kolejnego dnia.
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 3504
Zrazy to klasyka polskiej kuchni. Dlatego też warto ją urozmaicić, by danie n...
Odsłon: 784
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 606
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 242
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 3504
Zrazy to klasyka polskiej kuchni. Dlatego też warto ją urozmaicić, by danie n...
Odsłon: 784
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 606
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 242
Składniki
Cielęcinę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij dłonią albo delikatnie z pomocą tłuczka, przykrywając mięso torebką foliową, na cienki kawałek. Każdy plaster z jednej i z drugiej strony dopraw solą i pieprzem.
W jednej misce roztrzep jajka. Do drugiej miski wsyp mąkę pszenną. W trzecim naczyniu umieść bułkę tartą.
Każdy plaster cielęciny najpierw zamocz w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Rozgrzej mocno tłuszcz na patelni. Smaż z jednej i z drugiej strony na złoty kolor. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.