Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi często występują na wykwintnych przyjęciach, natomiast w naszych domach rzadko o nich słyszymy. A szkoda, bo przecież szparagi są bardzo zdrowe i smaczne. To cenne źródło fosforu czy żelaza. Gotuje się je zaledwie 10 minut a samo danie z polskim akcentem jest bardzo proste.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 496
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 496
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i po cytryny. Jajka ugotować na twardo, natkę pietruszki posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.
Masę rozpuścić w rondelku, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę podprażyć i polać gorące szparagi. Dekorować listkami natki pietruszki.