Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2022
Szybkie w przygotowaniu, sycące i bardzo pyszne danie jednogarnkowe. Rewelacja! Polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 888
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 888
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem według upodobań.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy kurczaka. Smażymy, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię.
Kiedy cebula będzie zeszklona, a kurczak zarumieniony- wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy.
Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do sosu. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy cały do sosu. Mieszamy dokładnie całość.