Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to w miarę szybkie danie i dobre na każdą okazję
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4955
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1168
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1470
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4955
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1168
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1470
Składniki
Marchewkę i seler ścieramy na dużych oczkach tarki a cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozpuszczamy masło ( lub olej )na patelni i smażymy warzywa do miękkości.Kukurydzę,groszek i fasolkę odcedzamy bardzo dobrze. To ważne by w farszu było jak najmniej wilgoci.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie paski a paprykę w drobną kostkę. Smażymy to na tłuszczu do miękkości pod przykryciem a następnie zostawiamy na małym ogniu aby cała wilgoć odparowała.Przygotowane wszystkie składniki mieszamy se sobą i doprawiamy według własnego smaku.Dodajemy jajko i bułkę tartą aby nasza tarta trzymała się dobrze po zapieczeniu.Ser mozzarelle ścieramy na grubych oczkach tarki.
Bierzemy naczynie żaroodporne u mnie to tortownica i wykładamy spód i brzegi ciastem francuskim.Brzegi mają być troszkę wyższe aby na koniec je lekko zawinąć do środka.Farsz dzielimy na pół.Jedną połowę wykładamy do naczynia i dobrze wyrównamy.Następnie całość posypujemy połową startego sera.Tak samo robimy z pozostałym farszem i serem.Zawijamy lekko ciasto do środka.Piekarnik nagrzewamy.Pieczemy w tem.170 st. przez około 20-25 min. z termoobiegiem. Życzę smacznego............