Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z domowym pesto"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Posiekaj i szybko zagnieć na spód (ew. dodaj trochę zimnej wody). Włóż ciasto w folii do lodówki na pół godz. Następnie wylep nim natłuszczoną i oprószoną mąką formę do tart, np. prostokątną. Ciasto nakłuj, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Warzywa i zioła zmiksuj z oliwą i czosnkiem na pesto. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj na spodzie. Posyp pokruszonym serem pleśniowym, polej śmietaną roztrzepaną z jajkami, solą i pieprzem. Ozdób pomidorkami i zapiecz do ścięcia.Źródło: Świat kobiety