Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z fetą i burakami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 23
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 301
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2522
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 23
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 301
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2522
Składniki
ok. 120 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką i szczyptą soli, szybko zagnieść dolewając stopniowo 60 ml zimnej wody. Ciasto uformować w kulę, szczelnie owinąć folią spożywczą i włożyć na co najmniej pół godziny do lodówki.
Cebulę i buraki obrać. Cebulę posiekać, buraki zetrzeć (w rękawiczkach) na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy, doprawić tymiankiem, octem, solą i pieprzem, poddusić. Ser feta pokruszyć, zimne ciasto rozwałkować.
Ciasto rozłożyć w formie do tart wysmarowanej oliwą, obciążyć grochem, piec 15 min (175°C), usunąć groch i piec kolejne 10 min. Na ciepłym rozłożyć warzywa, zalać śmietanką ubitą z jajkami, posypać fetą, zapiekać 30 min, posypać szpinakiem.Źródło: Twoje Imperium