Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na lunch
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Blaszke do tarty wykladamy gotowym ciastem kruchym (mozna dostac mrozone np w Lidlu) Nakluwamy gesto widelcem spod ciasta lub wykladamy papierem do pieczenia i wsypujemy groszek ceramiczny, zeby podpiec na "slepo" Podpiekamy 10 minut.
W miedzy czasie podsmazamy delikatnie cebulke pokrojona w piorka ze szczypta soli. Wazne, aby cebuli nie przypalic, jedynie zeszklic. Roztrzepujemy trzy jajka ze smietanka, doprawiamy ziolami, pieprzem i sola. Na podpieczonym ciescie, rozkladamy pokruszony, badz porwany kozi ser, cebulke i zalewamy jajkami ze smietanka. Zmniejszamy temp piekarnika do 160C i pieczemy tarte 40 min do zlotego koloru. Podajemy z ulubiona zielona salata. Smacznego