Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mozzarellą"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3197
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3197
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Spód: mąkę posiekaj z masłem i resztą składników. Krótko zagnieć. Uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Formę na tartę o śr. 24 cm (lub kilka mniejszych) natłuść, wysyp mąką. Wyłóż ciastem, nakłuj je widelcem (możesz je obciążyć, ale nie musisz tego robić). Opiecz do zezłocenia.
Pomidory umyj, pokrój (możesz je wcześniej sparzyć i obrać). Rozłóż na cieście. Sery grubo zetrzyj. Jajka roztrzep ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem, oregano, połącz z serami. Sos wylej na tartę (lub tarty). Piecz ok. 25 min do zrumienienia sosu.Źródło: Świat kobiety