Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina ziemniaczana"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Gotowane ziemniaki zmiel, surowe obierz, pokrój w plastry. Oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie (15 min), wyjmij. Do wody włóż plastry ziemniaków. Gotuj do miękkości.
Żelatynę namocz. W rondelku podgrzej kremówkę. Włóż odciśniętą żelatynę, mieszając rozpuść. Płynną masę połącz z majonezem.
Przeciśnięte ziemniaki połącz z oliwkami i suszonymi pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Wlej masę z żelatyną. Podłużną formę wyłóż folią. Na dnie rozłóż plastry ziemniaków. Na zmianę wykładaj część tężejącej masy oraz połówki szparagów. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Odstaw do lodówki na 12 godzin. Gotową terrinę podawaj ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety