Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tosty z pieczarkami i brzoskwiniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,60 zł
Rozpuszczamy 20 g masła na patelni i podsmażamy obrane pieczarki.
Przygotowujemy sos holenderski: żółtka ubijamy z sokiem z cytryny, pieprzem i solą na puszystą masę. Stopniowo dodajemy, wciąż ubijając, rozpuszczone i ciepłe masło, aby powstał gęsty sos o konsystencji majonezu. Przekładamy do niego podsmażone pieczarki, mieszamy.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, a następnie kroimy na ćwiartki.
Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia układamy kromki tostowego pieczywa. Każdą przykrywamy plasterkiem wędzonego indyka, dodajemy kilka ćwiartek brzoskwini i polewamy sosem holenderskim z pieczarkami.
Zapiekamy ok. 8 minut w 200oC. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Takie tosty możemy podać na śniadanie albo na kolację.Źródło: Rewia