Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki z wędzonym łososiem i awokado"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
porcje • : 30 minut (plus chłodzenie) • 304 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Plastry łososia oczyść z żyłek. Dno i ścianki czterech kokilek wyłóż plastikową folią, a potem łososiem.
Zmiksuj mięso kraba, ziemniak, awokado, połowę majonezu, dymkę, 2 łyżki soku z limonki i kilka kropli tabasco. Przypraw do smaku i przełóż do kokilek. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Skórkę z limonki wymieszaj z resztą majonezu, resztą soku z limonki, 2-3 kroplami tabasco i miętą.
Wyjmij tymbaliki z kokilek. Posyp kiełkami. Podawaj z majonezowym sosem i z ćwiartkami limonki.Źródło: Olivia