Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekko kwaskowate.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Przygotowujemy marynatę z rozgniecionego czosnku, tymianku, przyprawy do ryb, soku z polowy limetki i odrobiny oliwy. Moczymy w tym przez min.3 godziny krewetki, zostawiając trochę marynatyi. cebule kroimy w piórka a paprykę w paseczki i polewamy pozostałą marynatą. Smażymy w głębokiej patelni cebulę i paprykę. Gdy będą prawie miękkie wrzucamy krewetki. Możemy ew. polać odrobiną sosu sojowego. W między czasie gotujemy ryż. Jak krewetki nie będą surowe podajemy. Smacznego!