Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywna kanapka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
porcje, czas 15 min; porcja – 240 kcal, cena 6,50 zł.
Bakłażan oczyść, pokrój w cienkie podłużne plastry i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz. Na patelni grillowej rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż plastry po kilka minut z każdej strony. Osącz z oliwy, ostudź. Dopraw solą.
Liście rukoli opłucz, osusz. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z jasnym octem balsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i musztardą. Parmezan pokrój drobno lub zetrzyj.
Bagietkę przekrój na dwie części, a potem każdą część wzdłuż na połówki. Wewnętrzne części pieczywa skrop oliwą, obsmaż na patelni. Pomidory i rukolę wymieszaj z sosem. Pieczywo przełóż sałatką, parmezanem i plastrami bakłażana, złóż.Źródło: Świat kobiety