Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina w miodzie pitnym"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6112
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6112
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1030
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
45 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 8 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso kroję w grube plastry, nacieram solą, pieprzem, smaruję olejem i wstawiam do lodówki na dobę.
Grzyby zalewam 1/2 l wody, gotuję 10 min i odstawiam na godzinę.
Mięso rozgniatam dłonią i obsmażam je na rozgrzanym maśle. Przekładam do rondla i dodaję grzyby z wywarem. Trzymam na małym ogniu.
Na patelnię wlewam miód, odparowuję połowę płynu i dodaję do mięsa. Duszę ok. 30 min pod przykryciem. Doprawiam solą, pieprzem i mąką wymieszaną ze śmietaną. Zagotowuję.
<strong>Adrian Grzywna z Chełma</strong>Źródło: Kobieta i życie