Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w sałatce z cebulką perłową"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1323
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1323
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Składniki
ok. 30 minut.
Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko-kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki.
Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.
Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych szklanek (modnych słoiczków). Dołożyć po porcji usmażonej wołowiny. Sałatkę udekorować tymiankiem i papryczkami chili.Źródło: Życie na gorąco