Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno było zdobyć niektóre składniki dania, ale udało się. Danie kuchni chińskiej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mięso pokroiłem w paski, wymieszałem z mąką kukurydzianą, olejem sezamowym i sosem sojowym. Rozgrzałem wok. Jak był gorący i zaczął delikatnie dymić polałem go olejem sojowym. Ułożyłem w nim wołowinę. Smażyłem ją na dużym ogniu, szybko mieszając, aż mięso zbrązowiało. Wyjąłem je z woka łyżką cedzakową i odstawiłem na chwilę. Brokuły wcześniej umyte podzielone na małe różyczki wsypałem do woka, smażyłem przez 2 minuty energicznie przy tym mieszając je. W trakcie smażenia podlewałem je wodą, aby podgotowały się odrobinę na parze. Do miękkich, ale wciąż jędrnych brokułów dodałem sos z czarnej fasoli oraz mięso, dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Smażyłem przez kolejną minutę. Na koniec posypałem danie ziarnem sezamowym