Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z kukurydzą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Umyte mięso zalej octem i kilkoma łyżkami wody. Dodaj posiekaną cebulę, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Natrzyj je solą i usmaż na maśle. Zalej wywarem wołowym, winem i połową zalewy, w której leżało.
Dodaj cebulę z zalewy, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, musztardę, pieprz. Duś pieczeń 90 minut na małym ogniu. Wyjmij mięso, a sos przecedź przez sito.
Dodaj do sosu pokruszoną kromkę chleba bez skórki, namoczone wcześniej rodzynki i żurawinę, migdały i śmietanę. Gotuj 10 minut. Podawaj z gotowaną kukurydzą i fasolką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień