Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne minibabeczki"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 370
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1089
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 370
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1089
Składniki
Figi opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nie obieraj ze skórki. Oczyszczone owoce pokrój na cząstki.
Plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej) przekrój wzdłuż na połówki. Połówkę melona pozbaw nasion. Specjalną łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Możesz też obrać miąższ ze skórki i pokroić w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Poodrywaj listki.
Parmezan pokrój nożem szczelinowym lub zetrzyj na tarce tak, by powstały cieniutkie płatki. Korpusy babeczek napełniaj zrolowanymi plasterkami szynki, listkami bazylii i parmezanem. Połowę ozdób figami, resztę melonem.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety