Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mocno inspirowany propozycją podania wątróbki drobiowej użytkownika: gvlba
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie
Cebulę poszatkować , wątróbkę pokroić (3-4 części z każdej) i całość obsmażyż na oleju jeszcze bez przypraw- szybko i na dużym gazie. Wyłączyć ogień.
Do wątróbki dołożyć jabłko i paprykę pokrojone w drobną kostkę.
Ziemniaki pociąć na grube plastry , 3/4 z nich ułożyć na dnie formy do zapiekania, na to wyłożyć wątróbkę i przyprawić. Na wierzch reszta ziemniaczanych talarków.
Zapiekankę piec 20 min w piekarniku - 180st. Po tym czasie zalać ją jajkami rozbełtanymi ze śmietaną l(mieszankę lekko osolić) i piec kolejne 20 min w takich samych warunkach.
Życzę smacznej pospolitej potrawy.