Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane ślimaczki ze śliwką i szpinakiem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
na ciasto zmiksuj. Na małej patelni usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej, dodaj szpinak, ząbek czosnku, sól, pieprz i starty parmezan.
Na naleśnikach układaj śliwkę, plastry boczku i szpinak, zwijaj w rulony, odkrój końce. Naleśniki pokrój w równe części, układaj w naczyniu żaroodpornym.
W rondelku rozgrzej masło. Dodaj mąkę, smaż chwilę. Wlej mleko, gotuj, mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj gałkę, sól, pieprz i 2 łyżki startego sera.
Wymieszaj, sosem zalej zapiekankę, posyp pozostałym startym serem. Piecz kwadrans w 180°C.Źródło: Dobry Tydzień