Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledż to ryba niepozorna, ale o bogatym smaku. MA wiele witamin. Nadaje się nie tylko do przystawki,ale do dań głównych:) Życzę smacznego!!:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Śledzie odfiletować,opłukać,oprószyć przyprawami. Kabaczek umyc, pokroić na grube plastry. Paprykę umyć,pokroić na kawałki. Na blasze lub w naczyniu do pieczenia ułożyć część plastrów kabaczka, na nich zwinięte filety śledziowe. Przykryć pozostałymi plastrami kabaczka, papryką, cebulą i posypać oliwakami. Oprószyć przyprawami, skropić olejem i zapiekać ok. 25 minut w 190oC