Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie, idealne dla wielbicieli słodkości ;)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Makaron gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Przelewam na sicie zimną wodą, żeby się nie posklejał.
Twaróg mielę. Ubijam całe jajka z cukrem, dodaję esencję waniliową, skórkę, sok, ser, śmietanę i mleko. Mieszam wszystko z makaronem i rodzynkami.
Naczynie żaroodporne smaruję olejem. Napełniam masą i piekę 60 minut w 180 st. C. Wierzch posypuję cynamonem.