Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z pulpetami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, musztardą, jedną posiekaną i podsmażoną cebulą oraz solą i pieprzem. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, zalej wodą i gotuj pod przykryciem około 15 minut.
Ugotuj fasolę i bób. Pokrój cebulę w krążki i podsmaż ją na patelni. Do pulpetów dodaj śmietanę, koperek, sól, pieprz, dwa rozgniecione ząbki czosnku oraz ugotowaną fasolę i wyłuskany bób. Ozdób cebulą i świeżym koperkiem. Podawaj z ziemniakami lub z grzankami z żółtym serem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień