Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadaje się zarówno na obiad i na danie główne dla gości
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1192
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1192
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa oraz ziemniaki obgotować w małej ilości osolonej wody. Pokrojoną paprykę i cebulę przesmażyć na oliwie. Obgotowane warzywa odcedzić zachowując wywar.Żaroodporne naczynie dobrze wysmarować tłuszczem i układać warstwami warzywa przesypując przesmażoną cebulą oraz papryką. Na wierzchu położyć pokrojone na plastry pomidory, posolić i zalać wywarem z warzyw. Zapiekać w piekarniku około 45 minut.