Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności ze studenckich czasów ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie /5 minut/. Cebulę i kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni. Dodać odcedzone ziemniaki z 1 ząbkiem czosnku i częścią przypraw. Smażyć przez chwilę. W międzyczasie w misce wymieszać jajko ze śmietaną, czosnkiem, ketchupem, serem żółtym i resztą przypraw. Mieszankę z patelni wyłożyć do naczynia do zapiekania, polać "miksturą" ;-) z miski i zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut. Smacznego