Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekankna z polędwicą, porami i tłuczonymi ziemniakami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry. Polej octem, oprósz paprykami, solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż na mocno rozgrzanym maśle klarowanym około dwóch minut z każdej strony. Ziemniaki obierz, gotuj około 10 minut, pokrój w plastry. Pora pokrój w plastry, podduś na rozgrzanym maśle. Dodaj ziemniaki, rozdrobniony lazur, smaż, aż ser się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj śmietanę z jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
Do naczynia włóż ziemniaki z porem, na wierzchu ułóż mięso. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień