Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to moje danie "sztandarowe" ,zadne przyjecie nie moze sie bez niego obejsc !!polecam!!prawdziwe "MIODZIO"!!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
zeberka umyc ,osuszyc i pokroic w porcje.....wszystkie pozostale skladniki wymieszac ze soba dokladnie (czosnek przecisnac przez praske).Pwstalą mieszanką posmarowac zeberka i ulozyc w misce ,zostawic w lodowce na noc lub na 8 godz.Na rozgrznej patelni obsmazyc kolejno porcje zeberek na ciemny kolor ,przelozyc do garnka,podlac woda i dusic na malym ogniu ,uzupelniajac wode ok 1 godz -20 .....gdy zeberka juz beda miekkie ,soprawic jeszcze sos do do smaku vegetą i pieprzem i zagescic lekko sos (ja to robie ciemną zamażką "knor)REWELACJA!! miód niemal nie wyczuwalny,ale ten smak............... mozna podac z kluskami ślaskimi,kopytkami jak i z pieczywem .Goscie z zachwytu pospadaja z krzesel !! ;-) SMACZNEGO!!