Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już ktoś ma pecha to tak jak ja całe życie pod górkę, miał być dziś pyszny obiad bo niedziela zaplanowane miałam żeberka z ziemniakami ale niestety skończył się gaz i nie było gdzie ugotować ziemniaków
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 617
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 850
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 380
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 617
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 850
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 380
Składniki
Przygotować żeberka pieczeniowe - miałam dwie sztuki ( piszę żeberko ponieważ są duże a przede wszystkim mają bardzo dużo mięsa ), wymoczyć je w zimnej wodzie i osuszyć a następnie podzielić na potrzebne nam porcje. Przełożone do miski żeberka zalać sosem sojowym i dodać żurawinę do mięs i sosów ( jeżeli ktoś takiej nie posiada można dać samej żurawiny ), całość wymieszać wmasowując sos w mięso i pozostawić na 15 minut ( choć lepiej będzie zostawić je na noc w lodówce )
Po wyznaczonym czasie odstania żeberek w sosie sojowym i żurawinie przełożyć do naczynia żaroodpornego zakryć je pokrywą i wstawić do zimnego piekarnika ustawionego na 200 stopni tak piec przez dwie godziny co jakiś czas obracając żeberka na druga stronę. Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika, po mimo że nie było dodawanej wody ani tłuszczu żeberka ładnie się upiekły i miały dużo sosu z pieczenia
Tak przygotowane pyszne żeberka pieczone są mięciutkie aż rozpływają się w ustach, należy podawać je z ziemniakami lub z ulubioną kaszą