Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować tej francuskiej potrawy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Żeberka po porcjuj, natrzyj solą i pieprzem oraz ziołami. Cebule pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, paprykę w kostkę. W brytfance na oliwie szybko obsmaż przygotowane warzywa. Dopraw ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Na jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance. Jako dodatek serwuj pieczywo. Czosnek rozetnij na połówki, aby smarować nim chleb.