Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pizza z cukinią i pesto"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3679
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36563
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3679
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36563
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 615
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na ok. 12 porcji
Ciasto: listki natki miksuję z połową ilości wody. W reszcie ciepłej wody rozpuszczam cukier i drożdże. Ten zaczyn łączę z wodą pietruszkową i oliwą. Dodaję mąkę i sól. Zagniatam jednolite ciasto i odstawiam na godz. w ciepłe miejsce.
Sery żółte ścieram na tarce, mozzarellę szarpię na kawałeczki. Cukinię kroję w plastry i na ręczniku papierowym osuszam z nadmiaru soku. Znów zagniatam ciasto, rozciągam w kształt prostokąta układam na blasze.
Wierzch ciasta smaruję pesto, rozkładam plastry cukinii, posypuję serami. Piekę w temp. 220°C ok. 20 min.
Ciasto pietruszkowe jest doskonałe. Natki można dodać więcej. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie