Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z pieca z korniszonem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości 1 cm. Każdy włożyć w woreczek foliowy, rozbić tłuczkiem. Słoninę i korniszony pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Plastry wołowiny natrzeć musztardą, odstawić na 30 min, na każdym rozłożyć krążek cebuli, kawałek słoniny i korniszona, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć jak roladkę, spiąć wykałaczkami lub związać nitką.
Surowe zrazy oprószyć mąką, tymiankiem, zrumienić na smalcu, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zrazy przykryć pozostałą cebulą, podlać winem, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, czosnek.
Piec ok. 2 godz. w temp. 180oC, podlewając wodą.
ok. 160 minut
Zrazy możesz nadziać suszonymi owocami, np. śliwką kalifornijską lub morelą. Zamiast wina można użyć bulionu, np. z kostki.Źródło: Twoje Imperium