Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aksamitny krem pomidorowy"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Składniki
Soczewicę zalej wodą, odstaw na ok. 30 minut. Osącz, zalej świeżą wodą, posól, gotuj 15 min. Czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą, duś aż zgęstnieją. Przypraw pieprzem i bazylią, dodaj osączoną soczewicę. Zmiksuj. Wlej bulion, dodaj natkę, podgrzewaj 5 minut.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie