Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna pieczonka z fasoli na wędzonce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12349
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12349
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5474
Składniki
Wsyp do dużej miski fasolę. Zalej zimną wodą, a następnie odstaw na 8 godzin.
Przepłucz dokładnie fasolę i włóż ją do dużego naczynia do pieczenia z przykryciem. Dodaj pomidory z puszki, oliwę, szałwię, wodę. Dopraw pieprzem oraz solą. Wciśnij ząbki czosnku. Wymieszaj dokładnie. Dodaj pokrojoną w grubą kostkę wędlinę i kiełbaski. Przykryty dokładnie garnek umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Piecz 2 godziny, aż fasola będzie miękka.
Wyjmij danie z piekarnika. Podawaj fasolę prosto z garnka, gorącą, z chlebem (kromki można podpiec w piekarniku, będą smaczniejsze).Źródło: Olivia