Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna pieczonka z fasoli na wędzonce"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 676
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 228
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 676
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 228
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Składniki
Wsyp do dużej miski fasolę. Zalej zimną wodą, a następnie odstaw na 8 godzin.
Przepłucz dokładnie fasolę i włóż ją do dużego naczynia do pieczenia z przykryciem. Dodaj pomidory z puszki, oliwę, szałwię, wodę. Dopraw pieprzem oraz solą. Wciśnij ząbki czosnku. Wymieszaj dokładnie. Dodaj pokrojoną w grubą kostkę wędlinę i kiełbaski. Przykryty dokładnie garnek umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Piecz 2 godziny, aż fasola będzie miękka.
Wyjmij danie z piekarnika. Podawaj fasolę prosto z garnka, gorącą, z chlebem (kromki można podpiec w piekarniku, będą smaczniejsze).Źródło: Olivia