Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatycki burger ze słodko-ostrym sosem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 76
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1006
Składniki
Wymieszaj w misce zmielone mięso, bułkę tartą, sos słodko-ostry (dostaniesz go w supermarkecie), cebulę i czosnek. Dopraw do smaku. Uformuj cztery kotlety i odstaw do lodówki.
Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety przez 4-5 minut z obu stron. Połóż na mięsie ser i potrzymaj na patelni, aż ser stopnieje.
Przygotuj ostry sos z 1/3 szklanki majonezu, 2 łyżeczek słodko-ostrego sosu i soku z cytryny.
Ułóż na bułce sałatę lodową, dodaj pokrojone awokado, pomidor i mięso. Ostry majonezowy sos serwuj osobno.Źródło: Olivia