Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ażurowe naleśniki z wanilią"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28860
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28860
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj ziarenka wanilii wydrążone z 1 laski. Wlej rozbełtane jajka i połowę (50 ml) oleju rzepakowego. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie zapakuj ciasto do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Rozgrzej patelnię delikatnie natłuszczoną resztą oleju. Wyciśnij ozdobny wzór naleśników i smaż po kilkanaście sekund z każdej strony.
Gdy będą gotowe, zwiń je w rulony i obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Ładyga</strong>Źródło: Kurier TV