Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ażurowe naleśniki z wanilią"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj ziarenka wanilii wydrążone z 1 laski. Wlej rozbełtane jajka i połowę (50 ml) oleju rzepakowego. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie zapakuj ciasto do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Rozgrzej patelnię delikatnie natłuszczoną resztą oleju. Wyciśnij ozdobny wzór naleśników i smaż po kilkanaście sekund z każdej strony.
Gdy będą gotowe, zwiń je w rulony i obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Ładyga</strong>Źródło: Kurier TV