Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z szynką, oliwkami i papryką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Połącz na ciasto, uformuj w kulę, zawiń w folię aluminiową, wstaw do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką małe porcje.
Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i wylep je ciastem. Piecz 15 minut w temperaturze 180° C, wyjmij z piekarnika, wystudź.
Pieczarki podsmaż na maśle. sałatki posiekaj, wymieszaj, nałóż do babeczek, polej majonezem.
CZAS: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień