Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakaliowe muesli na sposób szwajcarski"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1909
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1909
Składniki
Zalej płatki owsiane wodą. Przykryj i schłódź (najlepiej pozostaw je tak na całą noc lub przynajmniej na 3 godziny).
Dodaj do płatków obrane i starte jabłka, pokrojonego w kostkę banana, posiekane morele, rodzynki i połówkę jagód. Dodaj mleko, jeśli lubisz. Całość dokładnie wymieszaj.
Podawaj muesli z jogurtem, miodem i pozostałą częścią jagód. Jeśli wolisz, żeby muesli było rzadsze, polej je dodatkowo mlekiem.
Jak to zrobić
Płatki owsiane powinny moczyć się całą noc, wtedy będą miękkie i smaczne. Po namaczaniu odcedź płatki z wody, w której się moczyły, będą smaczniejsze. Namaczaj je w porcelanowej miseczce.Źródło: Olivia