Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko i pysznie.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1365
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 346
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 79
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1365
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 346
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 79
Składniki
Bakłażana kroimy w plastry i posypujemy z obu stron solą. Po około 15 min. odsączamy go w ręcznik papierowy - pozbędziemy się w ten sposób goryczki.
Gotujemy makaron al dente. Odlewamy ok. szklanki wody po ugotowaniu makaronu i zostawiamy na później. Cukinie kroimy w półtalarki, podobnie bakłażana. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Wrzucamy pieczarki, cukinie; później cebulę i bakłażana. Podpiekamy wszystko przez kilka minut. Podlewamy wodą z makaronu i dusimy do 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem i solą - z tą ostatnią należy uważać ponieważ bakłażan był już solony. W razie potrzeby dosypujemy troszkę cukru - gdyby było zakwaśne. Dodajemy makaron i mieszamy. Dorzucamy pokrojone na połówki pomidorki i mieszamy ostrożnie.
Po nałożeniu na talerz posypujemy fetą.
SMACZNEGO!!!