Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko i pysznie.
Bakłażana kroimy w plastry i posypujemy z obu stron solą. Po około 15 min. odsączamy go w ręcznik papierowy - pozbędziemy się w ten sposób goryczki.
Gotujemy makaron al dente. Odlewamy ok. szklanki wody po ugotowaniu makaronu i zostawiamy na później. Cukinie kroimy w półtalarki, podobnie bakłażana. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Wrzucamy pieczarki, cukinie; później cebulę i bakłażana. Podpiekamy wszystko przez kilka minut. Podlewamy wodą z makaronu i dusimy do 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem i solą - z tą ostatnią należy uważać ponieważ bakłażan był już solony. W razie potrzeby dosypujemy troszkę cukru - gdyby było zakwaśne. Dodajemy makaron i mieszamy. Dorzucamy pokrojone na połówki pomidorki i mieszamy ostrożnie.
Po nałożeniu na talerz posypujemy fetą.
SMACZNEGO!!!
Nie tak dawno były faszerowane bakłażany. Dzisiaj wersja nieco inna, dla zdet...
Odsłon: 1906
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 25
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 195
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 393
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 732
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 25
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 195
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 393
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 732
Składniki
Bakłażana kroimy w plastry i posypujemy z obu stron solą. Po około 15 min. odsączamy go w ręcznik papierowy - pozbędziemy się w ten sposób goryczki.
Gotujemy makaron al dente. Odlewamy ok. szklanki wody po ugotowaniu makaronu i zostawiamy na później. Cukinie kroimy w półtalarki, podobnie bakłażana. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Wrzucamy pieczarki, cukinie; później cebulę i bakłażana. Podpiekamy wszystko przez kilka minut. Podlewamy wodą z makaronu i dusimy do 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy pieprzem i solą - z tą ostatnią należy uważać ponieważ bakłażan był już solony. W razie potrzeby dosypujemy troszkę cukru - gdyby było zakwaśne. Dodajemy makaron i mieszamy. Dorzucamy pokrojone na połówki pomidorki i mieszamy ostrożnie.
Po nałożeniu na talerz posypujemy fetą.
SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy moczony w mleku
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Schabowy moczony w mleku
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 12
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 219