Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).