Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3211
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 656
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3211
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 656
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).