Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16972
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 341
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16972
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 341
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).