Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7085
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7085
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).