Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażany faszerowane

Bakłażany faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 4016

Dodano:

Odsłon: 978

Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bakłażany faszerowane

Przygotowanie

  1. Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń