Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto smacznie i lekko. Ciekawy pomysł na obiad lub kolację.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8525
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 567
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8525
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 567
Składniki
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środki, miąższ zachowaj. Bakłażany posól i odstaw na pół godziny, żeby puściły sok. Odlej jego nadmiar. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż. Dodaj do niej posiekany miąższ i pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i cukrem. Duś ok 15 minut. Farszem napełnij bakłażany. Wyłóż je na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piecz pod przykryciem przez 45-60 minut (w 180 stopniach C).