Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Banananowa jaglanka"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6660
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3200
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6660
Składniki
Mleko połącz z 1/4 szklanki wody, dodaj łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Zagotuj.
Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni, a następnie przesyp do gorącego mleka. Wymieszaj. Gotuj 10 minut. Zdejmij z kuchenki i odstaw w ciepłe miejsce.
Banana obierz, pokrój w dość cienkie plastry i skrop odrobiną świeżego soku z cytryny. Umyte borówki osącz na sicie.
Gorącą kaszę wymieszaj z masłem orzechowym. Rozłóż ją do miseczek. Na wierzchu umieść plastry banana i borówki. Tak przygotowane pożywne śniadanie polej syropem klonowym i podawaj.
Czas przygotowania: 20 min , ilość kalorii na 1 porcję: 220,
stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax