Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz kresowy na zakwasie"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2955
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 991
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 388
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2955
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 991
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 388
Składniki
Przygotuj zakwas: 2 buraki obierz, potnij w plastry. Włóż je do szklanego naczynia. Dodaj przyprawy i chleb. Zalej 3 szkl. wody i odstaw na 2 do 3 dni. Przecedź. 2Wołowinę zalej 4 szkl. wody.
Dodaj listek i ziele, zagotuj. Usuń pianę z powierzchni wywaru. Gotuj jeszcze godzinę. Wywar przecedź, mięso potnij na kawałeczki.
Buraki na barszcz, jabłko i włoszczyznę obierz, oczyść, drobno potnij. Zalej wywarem. Gotuj 30 minut. Pod koniec dodaj 2 szkl. zakwasu, mięso i posiekany czosnek.
Przypraw solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Rozlej do talerzy, udekoruj śmietaną.Źródło: Tina