Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz ukraiński na lekkim bulionie"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Udziec umyj, włóż do garnka, zalej 7 szkl. wody. Doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj przyprawy. Wywar gotuj jeszcze 40 minut.
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obierz, potnij na kawałeczki. Kapustę oczyść, poszatkuj.
Warzywa podsmaż na oleju. Ugotowane buraki odcedź, obierz, pokrój w słupki. Dodaj do podsmażonych jarzyn. Wywar przecedź, zalej nim warzywa. Gotuj razem jeszcze 15 minut.
Mięso oddziel od kości, potnij na kawałeczki, wrzuć do barszczu. Pod koniec gotowania dodaj obydwa koncentraty. Zupę przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina