Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz ukraiński na lekkim bulionie"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Udziec umyj, włóż do garnka, zalej 7 szkl. wody. Doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj przyprawy. Wywar gotuj jeszcze 40 minut.
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obierz, potnij na kawałeczki. Kapustę oczyść, poszatkuj.
Warzywa podsmaż na oleju. Ugotowane buraki odcedź, obierz, pokrój w słupki. Dodaj do podsmażonych jarzyn. Wywar przecedź, zalej nim warzywa. Gotuj razem jeszcze 15 minut.
Mięso oddziel od kości, potnij na kawałeczki, wrzuć do barszczu. Pod koniec gotowania dodaj obydwa koncentraty. Zupę przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina